Väliaikatilanne

 Matkan puolivälissä ollaan ja tunne on sama kuin aina; liian äkkiä tämä loppuu, vielä olisi voinut olla muutaman viikon pidempään. Ehkä muutaman vuoden päästä kun eläkeikä täyttyy voisi olla pidemmän aikaa kuin nämä vakiot 2-4 viikkoa. 

Ilmasto täällä Ierapetran seudulla on todella mahtava talviaikaan, ainakin Suomeen verrattuna. Tämä on kolmas kerta kun ollaan näihin aikoihin täällä. Ensimmäinen 21-22 talvi oli paikallisten mukaan poikkeuksellisen kylmä. Silloin elohopea putosi välillä jopa     +2 asteeseen yöllä mutta auringon noustua aamupäivällä oli täysin T-paitakeli. Viime ja tänä talvena ei ole ollut niin kylmää, iltaisin ja aamuisin lämpöä on reilusti yli kymmenen astetta ja aurinko paistaa käytännössä joka päivä, ainakin suurimman osan päivää. Sadellutkin on välillä vähän mutta sateen jälkeen aurinko näyttäytyy ja lämmittää. Olemme näinä kolmena talvena nyt olleet näillä seuduin noin kaksi kuukautta jona aikana muistaakseni on ollut yksi päivä kun aurinkoa ei olla nähty. Useana päivänä olemme ottaneet uikkarit jalassa aurinkoa ja polttaneet nahkammekin pari kertaa. Tosin ei rannalla mutta suojaisalla parvekkeella tai terassilla. Uimaan emme ole menneet olemme siihen aivan liian arkoja vilukissoja. 

Tänäänkin aamulla kylmä pohjoistuuli puhalsi ja lämpöä oli 13 astetta mutta nyt suojaisalla terassilla tuntuu T-paitakin olevan liikaa auringonpaisteessa. Kävelemään päästään päivittäin ja kengänpohjat  kuluvatkin kovaa tahtia. Pyritään kävelemään päivittäin reilut kymmenen kilometriä, välillä menee jopa lähemmäs kahtakymmentä kilometriä. 

Mikään Santorini Ierapetra ei ole, joidenkin mielestä ei ehkä Kreikan kaunein kaupunki mutta meille jo niin tutuksi tullut että emme osaa katsoa sen huonompia puolia vaan näemme ainoastaan hienot aurinkoiset päivät, ystävälliset ihmiset ja hienon tunnelman joka täällä on. Kauneus on katsojan silmissä sanotaan ja meidän silmissämme Ierapetra on kaunis kaupunki. Suurena osana näitä hienoja kokemuksia on tietysti myös ollut Yianniksella sekä Lissulla joilta olemme saaneet valtavasti apua ja neuvoja. 

Zompa, Coffee Shop
Taidetta



Jalkakäytävillä täytyy pitää silmät auki



Jollakin tullut äkkilähtö

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee

Unelmakotia hakemassa