Vappujuhlaa

 

Ouzeri O Kokoksen mezeet. Ollaan parin viime vuoden aikana useasti kävelty paikan ohi ja katseltu että kivan oloinen paikka. Nyt oli ensimmäistä kertaa auki joten poikettiin testaamaan. Mennään kyllä toistekin, hyvä mezee ja palvelu sekä näkymät merelle.




Eilen oli Kreikan vappujuhlat. Vappu oli siirretty pääsiäisen paastoviikon ajalta seuraavaan arkipäivään. Ja sitähän lähdettiin porukalla juhlimaan Anatolin vuoristokylän lähellä olevaan taverna Astraan jossa oli luvassa elävää musiikkia. Onneksi, kuollut musiikki ei ole niin kivaa. Porukassa oli mukana Lissu, Giorgios, Jyrki sekä uudet tuttavuutemme Marja-Liisa ja Martina. Taksilla suhautettiin paikalle jonne Lissu, Giorgios sekä Jyrki tulivat hetkeä myöhemmin. Lissu oli varannut pöydän ja pyytänyt sijaintia kauempaa eli ei aivan lähimmän kaiuttimen vierestä. Arvatkaapa missä pöytämme sijaitsi, viiden metrin päässä kaiuttimesta. No onneksi saatiin vaihdettua pöytää ja pääsimme vähän taaemmas. Oli edes teoreettisesti mahdollista jopa ehkä keskustella muiden kanssa musiikin soidessa. Niin teoriassa siis, kyllähän pojat veti nupit kaakkoon ja ääntä lähti viiden hengen bändistä ihan kiitettävästi. Kyllä siinä keskustelut jäi niihin lyhyisiin hetkiin kun pojat kappaleiden välillä vetivät hetken henkeä. Ensimmäiseksi tilailtiin syötävää pöytään ja vähän juotavaakin, olihan sentään vappu. 


Melko hulppeat näköalat tapahtumapaikalta
Sinipaitainen 6-vuotias poika oli todellinen parkettien partaveitsi
Tässä sama poika vetää muita perässään
Säkkipilliäkin kuultiin, aivan ihana soitin

Paikalle oli odotettu huomattavan paljon enemmän porukkaa, monia pöytiä oli tyhjänä vaikka varattukyltit olivat pöydissä. Laskeskeltiin että viitisenkymmentä ihmistä oli paikalla kun musiikki alkoi soimaan. Ehkä siitä syystä tunnelma oli vähän vaisuhko mutta onneksi eräs nuori herra, 6-vuotias, päätti piristää tunnelmaa ja taikoi asiakkaille melkoisen shown. Tämä parkettien partaveitsi veteli melkoisia näytteitä osaamisestaan kreikkalaisen tanssin saralla. 
Pikkuhiljaa asiakkaita alkoi virrata lisää mutta silti pöytiä oli vapaana useita. Loppuvaiheessa tarjoilijat alkoivat tarjoilemaan ruokaa ilmaiseksi pöytiin koska sitä oli jäänyt niin paljon. Ja vielä poislähtiessäkin sitä jaettiin mukaan otettavaksi. 


Viimeisten tanssien aikana nuorempi väki alkoi väsymään mutta tanssit jatkuivat siitä huolimatta 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Unelmakotia hakemassa

Tästä se taas lähtee