Valoa elämään


 Tällä tuikulla tosin ei paljon valaista mutta onneksi täällä Ierapetrassa aurinko valaisee päivittäin. Eiliselle annettiin myrskyvaroituksia tännekin mutta aamun parin sadepisaran jälkeen aurinko paistoi eikä myrskystä ollut tietoakaan.

Olemme nyt viettäneet Mirtoksen ja Ierapetran seuduilla viimeisen kolmen vuoden aikana kolmisen kuukautta ja Kreetalla 4 kuukautta. Kiitos Yianniksen joka vei meitä eri paikkoihin ja ihmisten koteihin ja saimme nähdä mitä kreetalainen vieraanvaraisuus on. Ilman Yiannista ei olisi tutustuttu paikallisiin ja saaneet niin paljon hyviä ystäviä täältä. 

Lisäksi olemme saaneet todella paljon apua Lissulta ja Giorgiokselta joihin ystävystyimme ensimmäisellä Ierapetran reissullamme. Heidän apunsa ja paikallistuntemus on auttanut meitä löytämään uusia paikkoja ja ystäviä. 

Näiden neljän kuukauden aikana olemme olleet Kreetalla kolme kertaa talvella, kolme kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä. Koko tänä aikana on talviaikaan satanut 4-5 päivänä jonkun aikaa mutta ei kertaakaan koko päivää. Muina päivinä aurinko on paistanut ja lämmittänyt. Parhaimmillaan ollaan talvellakin otettu aurinkoa suojaisalla parvekkeella uikkarit jalassa. Päivisin pärjää hyvin T-paidalla mutta iltaisin täytyy pukea kevyttä takkia. 

Keväisin pääsiäisen aikoihin pärjää yleensä shortseilla päivisin mutta iltaisin tarvitaan kevyttä pitkää. Syysaikaan (syys-lokakuu) pärjää yleensä iltaisinkin shortseilla. Välillä tuntuu että nekin on liikaa, on sen verran lämmintä. 


Ristiäistarjoilua, onkohan tyttö


Naapurin mamma antoi taas tomaatteja
Tässä kahvilassa tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt

Huomenna lähdetään kotiin mutta sydän jää Kreetalle Ierapetraan. Joskus on pakko lähteä että voi palata. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Unelmakotia hakemassa

Tästä se taas lähtee