Pääsiäislauantaina 



Pääsiäislauantai aloiteltiin normaalin lauantain tapaan markkinoilta. Tarjolla on yltäkylläisesti lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä. Vihanneksista hedelmiin, juustoa, kodintarvikkeita ja vaatteita. 










Päivä eteni normaaliin tahtiin, lounas taverna Napoleonissa ja illalla syötiin taverna To Konakissa. Illalla monet tavernat olivat jo suljettuna ja Konakissa oli selkeästi normaalia enemmän asiakkaita joten työntekijät olivat hätää kärsimässä. 

Tiedettiin että puolenyön aikaan tapahtumia riittäisi joten tulitikut silmäluomien alle ja odotellaan mitä tuleman pitää. Jo alkuillan aikana saatiin pieniä maistiaisia tulevasta kun pikkupojat heittelivät paukkuja ihmisten jalkoihin. 

Yhdentoista aikaan mentiin lähikirkon kulmille odottelemaan, ihmisiä valui pikkuhiljaa kirkkoon ja tunnelma oli odottava. Vähän ennen puoltayötä alkoi tapahtumaan, nyt oli jo isommatkin "pojat" asialla ja melkoisia pommeja lenteli tiuhaan tahtiin kadulle. Ilma oli sakeana savua pommeista sekä varsinkin värisavupanoksista. Tällainen pauke on ilmavaivaisten kulta-aikaa, kukaan ei kuule vaikka narauttaisi pienen naukun. Ainoastaan haju voi paljastaa syyllisen jos sitäkään tuon ruudin hajun lomasta ketään erottaisi. Pappi yritti kirkon portailla vielä jotain puhua mutta pommit lentelivät hänenkin jalkoihinsa eikä paukkeelta kukaan mitään kuullut. Onneksi saatiin Lissulta tietoa ja ennakkovaroitus tästä joten tiedettiin suurinpiirtein mitä oli odotettavissa. 

Kyllä tällä paukkeella Jeesus nousi ylös ja voi olla että muutama muukin.


Juudaksen poltto roviolla, tämä jäi meiltä näkemättä







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Unelmakotia hakemassa

Tästä se taas lähtee