Viimeistä päivää



Helppokulkuinen kulku
sinisilmäinen kissa

Γίγαντες,  jättipapuja
maisemaa pelastusrenkaan läpi





Antikristo, avotulella valmistettua

 hieno uuni 

Lauantaina oltiin Yianniksen kanssa Koutsourasin kylässä musiikkitapahtumassa joka sai vähän ikävän lisämausteen. Vähän ennen tilaisuuden alkua oli nuori poika kuollut onnettomuudessa motocrossradalla. Siksi peruutuksia oli tullut jonkun verran. Sali oli vähän reilu puolillaan kuitenkin, antikristo(avotulella valmistettu) lammas ja kana erinomaista. Erinomaista oli myös musiikki ja varsinkin laulaja Nikos Goniakakis osasi ottaa yleisön upeasti. Yleisö taputti ja lähti tanssimaan, upeaa oli. 

Sunnuntaina oli aamulla upea ja lämmin aurinkoinen ilma joka puolen päivän aikaan muuttui sateiseksi. Olimme lounaalla Lissun ja Giorgioksen kanssa Konakissa kun vettä alkoi satamaan vähän reippaammin. Giorgios sanoi että mahtava ilma ja hymyili leveästi. Heillä on viljelyksiä Ierapetran ulkopuolella ja vettä tarvitaan, meidän mielestämme ilma ei ollut niin mahtava mutta kasvit eivät kasva ilman vettä joten meitä sade ei häiritse. Koko täällä olomme aikana kolmena päivänä on vähän sadellut mutta tämäkin vain osan aikaa päivästä joten olemme päässeet hyvin kiertelemään pitkin Ierapetran katuja joka päivä. 

Kävellessämme Riikka ihmetteli millainen invaparkkipaikka oli maalattu kadun reunaan ja purskahti nauruun. Samaten minä kun selitin hänelle että ei se ole parkkiruutu vaan kadunreunaan tehty luiska joka on merkitty helppokulkuiseksi. 

Eräs paikallinen tervehtii aina vastaan tullessaan. Huutelimme hänelle καλησπέρα kuten usein ennenkin.  Hän pysäytti meidät ja kertoi että tähän aikaan (noin klo 16. 00) että tähän aikaan ei sanota kalispera(hyvää iltapäivää) vaan χαίρετε,  terve. Noin tunnin päästä hän tuli kauppareissulla vastaan ja huutelin χαίρετε.  Hän pysähtyi ja sanoi että tähän aikaan sanotaan καλησπέρα, hyvää iltapäivää.  Meille ei ole oikein ikinä auennut nuo tervehtimisajat ja tavat. Joissain paikoissa aamua toivotellaan vielä pitkälle iltapäivään ja jossain taas tuntuu että kellosta katsotaan hyvinkin tarkkaan koska sanonta vaihtuu. Toki paikallisia eroja aina on ja voi olla hänkin vain kiusoitteli meitä, tiedä häntä. Mutta tervehdimme häntä kyllä jatkossakin meni sitten miten tahansa. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee

Unelmakotia hakemassa