Ulkona syömässä tammikuussa

 Eilen oli todella todella seesteinen päivä. Tehtiin samaa kuin aina ennenkin, käveltiin pitkin poikin Ierapetran katuja ja kujia siinä viitisentoista kilometriä sekä syötiin hyvin, jälleen kerran. Tuttuun tapaan lounas taverna Napoleonissa ja illallinen taverna Konakissa. Konakissa oli illalla melko vilkasta ja päämme kääntyilivät kuin tennismatsissa pöydästä toiseen katsellen ja kuunnellen, aina tapahtui jossain pöydässä jotain. Televisio on täällä turha vaikka se päällä yleensä onkin. Tällä kertaa tuli suomalaista ohjelmaa, lumisadetta. Aikaisemmin ollaan nähty onnenpyörää sekä haluatko miljonääriksi. 

Samat naamat käyvät joka päivä samoihin aikoihin, eräs pappa tulee kahville tasan 18.30, istuu pöydässä puolisen tuntia kahviansa juoden. Lähtiessään lämmittelee hetken aikaa zomban edessä, läträä käsiinsä käsidesiä,laittaa pipon päähänsä ja huutelee morjes. 

Tänään aamulla piti olla villapaita ja kevyttoppa päällä mutta lenkille lähdettiin ilman takkia siinä klo kymmenen jälkeen. Käveltiin samoja tuttuja katuja kunnes yhtäkkiä huomasimme pikku tavernan. Olimme kävelleet tästä ohi varmaan kymmeniä kertoja huomaamatta, en tiedä mikä nyt kiinnitti huomiomme. Oli varmaan viereisen kahvilan varjossa jotenkin niin ettei ollut pistänyt silmään.

Pitihän sinne poiketa. Pyysimme viiniä, isäntä otti pullon ja katseli pohjalla lilluvaa tippaa. Tuli luoksemme sanoen ενα λεπτό, hetkinen ja paineli läheiseen super markettiin. Hetken  päästä  asteli takaisin ja toi viiniä pöytään. Oikein viinilasit saatiin, pisaroista päätellen oli juuri kaivettu naftaliinista esiin ja huuhdeltu. Hetken päästä pöytään kannettiin tomaatteja iso vatillinen sekä annos arakasta, hernejahnia. Vähän myöhemmin kannettiin kreetalaisia perunoita eli kotitekoisia ranskalaisia juustoraasteen kera. Kiittelimme isäntää joka taputteli tyytyväisenä selkäämme. 

Pikku mezen myötä ruokahalumme kasvoi ja syömäänhän piti lähteä perinteisesti taverna Napoleoniin lounaalle. Ulos oli tuotu pöytiä auringonpaisteeseen, sinnehän piti istua ensimmäistä kertaa tällä reissulla. Mahtava tunnelma, aurinko paistaa, pienet mainingit lyövät kohisten rantaan, t-paita päällä tammikuussa. Ensimmäistä kertaa siis syötiin "ulkona" tällä reissulla, aikaisemmin ollaan syöty sisällä. 


Pieni kreikkalainen salaatti
Taverna To Konaki
Gavros kaloja
Lähikirkko
Olisiko tässä sopiva lomakoti
Kalamarin perkaus
Uuden löydön antimia, arakas, tomaattia ja perunoita

Tammikuussa ulkoruokinnassa
Linssikeitto
Jälkkäriksi jogurttia appelsiinihilloketta 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee

Unelmakotia hakemassa