Torstai toivoa täynnä
Torstaiaamulla lähdettiin vähän pitemmälle aamulenkille. Ierapetran ulkopuolella olevaan Jumboon sekä vielä vähän pidemmällä olevaan seudun isoimpaan kiinalaisten kauppaan, arvioitu matka edestakaisin siinä 8 kilometrin paikkeilla. Jaa että mitä ostettiin, ei sitten yhtään mitään. Mutta tulipa käveltyä mikä on hyvä asia kun tulee jonkun verran syötyäkin. Takaisin tullessa puolen päivän jälkeen oli jo todella kova nälkä, eikunsuoraan taverna Napoleoniin lounaalle. Päivän spesiaaliannoksia piti taas tietysti ottaa. Χόρτα, αγκινάρες με πατάτες και φασολάδα, villihorttaa vuoristolta, artisokkaa perunoiden kera sekä valkopavuista tehtyä keittoa. Τελιοσ, täydellistä, aivan mahtavia makuja ja niin paikallista arkiruokaa mikä kiehtoo meitä.
Illalla tietysti toiseen suosikkiimme taverna To Konakiin. Todella mielenkiintoista seurata paikallisia, melkein jokaisella on jotain omia alkupaloja mukanaan. Kuka kaivaa pussistaan kyssäkaalia purtavaksi, joku toinen laittaa zompan uuniin perunoita paistumaan ja toinen antaa isännälle bataatteja folioon käärittäväksi jotka laitetaan zompaan kypsymään. Seuraava lykkää isännän käteen kastanjoita paahdettavaksi zompan uumenissa ja kaikki vievät leivät zompan uuniin lämpiämään. Melkein kuin telkkaria katselisi, aivan upea tunnelma. Aina tapahtuu jossain päin salia, isännät (kaksi veljestä) istuvat milloin mihinkin pöytään juttelemaan. Välillä joku menee itse keittämään kahvinsa tiskin taakse, joku taas hakee juotavat itse ja seuraava kantaa keittiöstä alkupalansa pöytään itse. Todellinen paikallisten olohuone aivan kuten Coffee shoppikin. Aivan mahtavaa katsella tätä touhua, tämä on todellista arkielämää täällä. Juuri sitä mitä haluamme kokea, normaalia paikallisten keskellä elämistä.
Perjantaina aamupäivällä lähdimme kävelylle keskustaan. Yiannis bongattiin melkein heti kahvilassa. Liityttiin hänen seuraansa kahville ja teelle. Siinä jutellessamme Yiannis kyseli mentäisiinkö heille Mithoin kylään grillamaan kun oli niin hieno ilma. Todellakin lähdettiin, kaupan kautta josta Yiannis kävi hakemassa kanaa grilliin laitettavaksi. Ajeltiin heidän kotiinsa jossa Hilkka valmisteli piknikkorin ja Yiannis marinoi kanan. Siitä mentiin viereiseen oliivilehtoon laittamaan grilli kuumaksi ja tsikkeniä grilliin. Yiannis oli kaivertanut oliivipuuhun sopivan kolon kaiuttimelle ja laittoi mahtavaa Kreetalaista musiikkia soimaan. Aivan upeaa siis mahtavaa, oliivilehdossa grilli kuumana, alkupaloja pöydässä ja ne maisemat.
Artisokka pata
Fasolada, valkopapukeitto
Yianniksen komea papaijasato
Oliivilehdossa grillaamassa
Musiikki soi oliivipuun sisältä
To Konakin talon tarjoamia
To Konaklin moussaka, oli muhkea annos
Kommentit
Lähetä kommentti