Makujen sinfoniaa
Tiistai-iltana mentiin tuttuun ja turvalliseen taverna To Konakiin syömään. Tarkoitus oli syödä tsipoura, hyväksi havaittu kala-annos. Tsipouraa ei ollut joten päädyimme maistamaan meille ennestään tuntemattomia isompia kaloja, fagkri ja sargos myös meriahveniin kuuluvia lajeja. Nämä molemmat maistuivat jopa vielä paremmalta kuin aiemmin syömämme tsipoura. Konakissa osataan kyllä valmistaa kalat, suola,sitruuna ja öljy ovat niin hyvässä tasapainossa.
Eilen lähdettiin iltapäivällä Yianniksen kanssa ajelemaan vuoristoon. Lopullinen määränpää oli Kroustasin vuoristokylän musiikkitapahtuma mutta sitä ennen pysähdyimme pari kertaa katsomassa löytyisikö sieniä. Pari isoa sientä löytyi mutta Yiannis ei tuntenut niitä ja lupasi selvittää joltain ovatko syötäviä. Yiannis oli poiminut hieman salviaa ja niinpä autossa oli hieno tuoksu loppumatkan ajan.
Kroustasin musiikkitilaisuuden piti alkaa klo 15.00, olimme paikalla noin klo 16.00 eikä salissa näkynyt vielä ketään joten jatkoimme matkaa läheiseen Kritsan kylään. Pittoreski kylä tunnetaan parhaiten käsitöistään mutta me emme niitä nähneet, lähes kaikki kaupat olivat kiinni eikä katukuvassa näkynyt niitä esillä kuten sesonkiaikaan kesäisin.
Takaisin Kroustasiin jossa taverna oli alkanut täyttymään. Muutamia tuttuja bongattiin täälläkin kuten yleensäkin missä tahansa musiikkitapahtumassa. Musiikki alkoi soimaan ja ruokaa saatiin pöytään. Halusimme maistaa paikallista käsintehtyä pastaa σκιφτομακαρονια και κουκια γιαχνί , härkäpapumuhennos, molemmat olivat kokeilemisen arvoisia uusia tuttavuuksia. Lisäksi horttaa ja antikristoa, lammasta ja kanaa. Hyvillä mielin voimme lähteä takaisin Ierapetraan ja nukkumaan.
Taidetta rannalla
Sieniä etsimässä
Salviaa
Kroustasin tavernan rekvisiittaa
Kroustas
Kommentit
Lähetä kommentti