Unelmakotia hakemassa

 


Ollaan niin pitkin ja poikin kuljettu Ierapetran katuja ja katseltu useitakin taloja ja pihoja ihaillen. Näistä jopa suurin osa näyttää asumattomilta jos nyt jotain voi päätellä ruostuneista ketjuista joilla portit ja ovet on lukittu sekä jonkun näköisestä remontin tarpeesta. Puhumattakaan pihoihin kertyneen roskan määrästä. Tänä aamuna juuri katseltiin taloa joka oli kyllä vähän reippaan kokoinen tarpeeseemme nähden. Todella isohko tontti kaupunkialueella, kaupungin laidalla mutta lyhyt kävelymatka kaupunkiin. Lähellä meren rantaa, mielenkiinnosta katseltiin välittäjän tiedoista hintaa. Taskurahoja pyydettiin tästä kämpästä, vain 900000€. Laitoin äkkiä rahapussin takaisin taskuun, näillä muutamalla vitosen setelillä ei tuota kämppää lunasteta. Ehkä meidän unelmakotimme odottelee vielä jonkun aikaa ja turvaudumme vuokratarjonnan antimiin. Tosin ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa.

Päivällä saimme viestin Yiannikselta, kyseli mentäisiinkö illalla käymässä erääseen kahvilaan juttelemaan. Pyyteli myös hakemaan saapunutta pakettia kuriiritoimistolta kun ei itse olisi ehtinyt ennen sen sulkeutumista. Mission was not impossible, tehtävä ei ollut mahdoton, joten saatiin suoritettua, onneksi. On ilo olla avuksi ystäville.

Niin eilisestä vielä, Coffee Shopissa käytiin illalla. Vanha tuttumme istuskeli pöydässä ja mutusteli eväitään, paistettuja kaloja. Morjesteltiin ja hädin tuskin ehdittiin istumaan kun pöytäämme kannettiin hänen pöydästään vastapaistettu vielä lämmin kala. Pitihän se nyt sentään vastapalveluksena tarjota vähintäänkin raki hänelle. 

Reissu alkaa olemaan ehtoopuolella, perjantaina kotia kohti. Neljän viikon aikana kuitenkin saatu ladattua akkuja loppuvuotta varten.  Stressittömyys ja meren läheisyys on auttanut nukkumaan todella hyvin. Jonkun verran on syötykin ja vähän suutakin kostutettu, λιγο κρασι και ρακι, vähän viiniä ja rakia. On sitä tainnut pari ouzoakin mennä, välillä istuttu kahvilla ja välillä mezellä. On tämä Ierapetra vaan mahtava paikka. Tuntuu että meidät on otettu vastaan täällä paikallisten toimesta hyvin ystävällisesti. Kaikissa käymissämme paikoissa olemme tunteneet itsemme tervetulleiksi. Monet ihmiset tervehtivät vastaan tullessa ja kyselevät τι κανετε, mitä kuuluu. 

Kiitos Ierapetra ja hienot ihmiset täällä, tulemme takaisin heti kun vaan mahdollista.


Virkkausvinkkejä talven pimeneviin iltoihin

Naapuripöydästä tarjottu kala

Onko tässä ensi kesän hittigrilli


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee