Auringonnousu

 



Heräiltiin aamulla kuuden jälkeen ja aamukahvin jälkeen lähdettiin katsomaan auringonnousua. Kivoja kuvia saatiinkin muutama vaikka taidettiin kymmeniä ottaa. Ihan kaikki eivät olleet julkaisukelpoisia. Ennen seiskaa on aika rauhallista käppäillä pitkin katuja, ei vaivaa turistit eikä paljon paikallisetkaan.  Tosin tähän aikaan täällä on turisteja aika vähän muutenkin.

Takaisinpäin tultaessa ihmeteltiin satamaan ajanutta rekkaa joka oli aivan kiinni laivan kyljessä. Pakkohan se oli mennä katsomaan mitä siellä touhutaan. Vierekkäin oli kaksi venettä joista kannettiin miekkakaloja rekkaan. Olimme paikalla vain muutaman minuutin jonka aikana rekkaan kannettiin varmaan toistakymmentä kalaa. En tiedä kuinka kauan kaloja oli jo kannettu ja kuinka kauan lähtömme jälkeen niitä vielä kannettiin. Huomasimme rekan lähtevän vajaan puolen tunnin päästä joten karkeasti arvioisin että miekkakaloja kannettiin rekkaan kymmenittäin jollei jopa paljon enemmän. Tämä on kuitenkin vain mutu tuntumaa. Piti oikein googlen ihmeellisestä maailmasta tarkistaa miekkakalojen tilanne tällä hetkellä. Ymmärsimme että tämän hetkinen kannan tilanne on uhanalaisuuden jälkeen kääntynyt jo elpymisen suuntaan. Voi olla että ymmärsimme väärinkin mutta toivottavasti näin on. Olemme joskus maistaneet emmekä hirveästi pitäneet, tosin siitä on aikaa varmaan parikymmentä vuotta ja maku on muuttunut moneen kertaan. Ja varmaan kokkikin eli nyt voisi upota hyvinkin. 

Tuliaisia piti lähteä hakemaan ettei unohdu. Kaksin käsin kannettiin kämpille molemmat. Tosin meillä ei ollut kasseja joten käsiin ei nyt hirveän paljon mahtunut. Eikä silti mahdu reppuunkaan jotka ovat ainoat matkatavaramme. 

Mottona pidimme erään tuttumme sanontaa; tuliaisiksi tuodaan vain sellaista jonka voi syödä juoda tai polttaa. Se on hyvä motto, siitä pidämme kiinni. 

Ostettiin kaupasta Thessalonikissa pantua olutta, etiketissä luki "viiden humalan" olut. En tiedä missä vika mutta ei toiminut, ei tullut edes yhtä humalaa viidestä puhumattakaan.🤣


Ei ole tainnut auto liikahtaa vähään aikaan. Kurpitsaa pukkaa
Satama-alueen seinässä, mikähän lienee
Auringonnousu
Miekkakaloja
Viiden humalan olut, ei toiminut
Tuliaisia
Hyvää kasvisruokaa, φασολακια με πατατες , papuja ja perunaa
Remontti alkamassa vai onko jäänyt kesken, sementtimylly ainakin paikalla


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee

Unelmakotia hakemassa