Kalasaaliita



 

Illalla oli tarkoitus syödä vähän, pikkunälkä oli muttei mikään kovin iso. Tuttuun taverna Napoleoniin taas, σαρδελλα, μαρουλισαλατα και φετα ψιτι. Sardiineja, vihreä salaatti ja uunifetaa. Kovin kevyeksi ruokailu ei jäänyt, siitä piti isäntä huolen tuomalla ison lauatasellisen κολοκιθοκεφτεδες, kesäkurpitsapihvejä talon puolesta, kehui että maistuvat hyvin retsinan kanssa. Ne on niin hyviä täällä että lautanen oli pakko tyhjentää viimeistä murua myöten. Illallisen jälkeen käytiin vielä juttelemassa Yianniksen kanssa Elvetiassa. Hieman viiniä ja muutama lautasellinen mezetä ja nukkumaan.

Aamulenkillä tuttua reittiä sataman kautta katselemaan päivän saaliita. Jotenkin vaikuttaa siltä ettei saaliit ole mitään järisyttävän isoja, pari kolme laatikollista näytti olevan. Λεονταποψαρο, eli leijonakalaa tuntui olevan. Ei ole meille tuttu kala mutta ilmeisesti syöntikelpoinen, ainakin kerran. Kilpikonnakin kävi satama-alueella haukkaamassa happea, nähtiin muutaman kerran aika läheltä kun pää nousi pinnalle.

Lounasaikaan istahdettiin Napoleoniin, viereen istahti joku nuori kloppi (meidän ikäinen) isänsä kanssa. Poika ehdotteli isälleen juomaksi retsinaa, pappa sanoi että minä haluan olutta. Alkuruoaksi poika ehdotti favaa mutta pappa tyrmäsi tämän ja sanoi haluavansa salaattia. Pääruokia kyseltiin isännältä, stifado houkutti pappaa mutta kuulleessaan sen olevan vasikkaa eikä lammasta ei se kelvannut. Moussakaa kyseltiin mutta se oli loppu, pastitsiota olisi ollut mutta se ei pappalle kelvannut. Loppujen lopuksi pienen kompromissin myötä pöytään tuli favaa sekä salaattia, pappalle spagettia jauhelihan kera ja pojan klopille sardiineja ja juomaksi pappan haluamaa olutta. Heti tilauksen jälkeen ennenkuin mitään oli tuotu pöytään kaivoi pappa rahapussistaan pankkikortin ja nousi ylös mennäkseen maksamaan tilauksen. Pojankloppi toppuutteli pappaa ja sanoi että maksetaan vasta kun on syöty.

Syötyään annoksensa ja tarjoilijan tuodessa jälkiruokia pöytään kaivoi poika pankkikortin taskustaan ja oli maksamassa. Pappa hyppäsi ylös tuoliltaan ja käski poikaa laittamaan kortin taskuunsa, hän maksaa. Lopputuloksena oli kompromissi, poika maksoi mutta pappan kortilla ja molemmat olivat tyytyväisiä.

Kuinkahan monta apteekkia täällä mahtaa olla. Tässäkin näkyy kolme muutaman metrin sisällä


Ei ole tullut mieleen lukita ovea näin. Lasi rikki ja ketjulla kiinni



Päivän kalasaalis























































Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee

Unelmakotia hakemassa