Perhosia vatsassa


Matka Ierapetraan alkamassa 8.9 ja perhosia tuntuu vatsassa liihottelevan eli pienen pientä jännitystä ilmassa. 

Alettiin muistelemaan viime vuoden vastaavaan aikaan tehtyä reissua sekä paria aikaisempaa joulua, 21-22 Mirtoksessa sekä pääsiäinen ja viime joulu Ierapetrassa sekä viime vappu Ierapetrassa.

Ensimmäinen joulumme Kreetalla 2021-22 kolmisen viikkoa Mirtoksen kylässä ystävämme Yianniksen asunnossa. Tuo talvi oli normaalia kylmempi, joskus aamuisin oli vain viitisen astetta lämmintä, päivisin T-paita keliä ja parvekkeella poltettiin nahka aurinkoa otettaessa. Sesonkiaikaan Mirtoksessa on avoinna kymmenkunta tavernaa mutta nyt oli kaikki suljettu. Onneksi   kahvila Hermione oli avoinna ja kyseltyämme ruokaa saatiin ensin pikku purtavaa ja salaattia sekä munakasta. Mutta kun hänelle selvisi seuraavana päivänä että olemme kolme viikkoa alkoi hän kokkamaan perinteisiä kreetalaisia ruokia meillekin samalla kun teki perheelleen. Aivan loistavia ruokia saatiinkin.









Joulu 2021 oli mahtava, Mirtoksessa Yianniksen asunnossa jonka kanssa ystävystyimme ja pääsimme hänen kotiinsa sekä hänen ystäviensä yhteisiin illanviettoihin jota ovat hyvin musiikkipitoisia, musikantteja on paljon mukana. Näissä illanvietoissa yhdistyivät aina kreetalainen perinnemusiikki sekä hyvä ruoka. 
Pääsimme myös toteuttamaan pitkäaikaisen haaveemme oliivien keruusta. Yianniksen kanssa kerättiin hänen oliivipuistaan Giorgogsen avustuksella oliivit ja vietiin läheiseen öljypuristamoon. Yianniksen ystävä Andreas työskenteli täällä ja saimme hyvän opastuksen laitoksen toiminnasta. Sekä tietysti pienet rakilla terästetyt teet ja pientä purtavaa Andreaksen tekemänä sekä' myös Yianniksen tuomana. Samalla saatiin aitiopaikalta seurata puristamon toimintaa ja näimme tuon vihreän kullan valmistuvan.  







Pääsiäinen 2022 vietettiin jälleen Mirtoksessa ja saimme toisen pitkäaikaisen haaveemme toteutettua. Pääsimme Yianniksen ja hänen ystäviensä kanssa oliivilehtoon grillamaan pääsiäiseksi kokonaisen vuohen ja lampaan. Aivan uskomattoman upea kokemus oli käännellä varrasta upeissa maisemissa oliivilehdossa , vartaat tuoksuivat taivaalliselta ja kylmä olut maistui vartaan kammen varressa avotulen vieressä tavallista paremmalta.






Pieni kilivuohi oli yhdellä vieraista mukana, hän ei joutunut vartaaseen.


Ostimme juuri uuden tabletin näppäimistöllä jotta saisimme helpommin blogit kirjoitettua ja tässä sitä harjoitellaan. 
Yritetään vielä jatkaa muisteloita ja harjoitellaan kunnes ollaa pro tasolla ja yritetään julkaista vielä blogi tai pari ennen lähtöä 8.9. τα λεμε φιλοι , nähdään ystävät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee

Unelmakotia hakemassa