Syysreissu 2022

 Elokuun lopulla 2022 aloiteltiin reissua poikamme perheen kanssa viikolla Georgioupolista. Ollaan viimeksi oltu Georgioupolissa n 20 vuotta sitten, oli paikka muuttunut jonkun verran niistä ajoista ja ehkä myös mekin. Vaikka kylä vieläkin on pienehkö elää se pelkästään turismista. Hyvät asiat oli taverna Glaros jossa ruoat grillattiin hiilillä asiakkaiden nähden ja sen huomasi kyllä maussa. Toinen hyvä oli jäätelöpaikka aivan bensa-aseman vieressä. Isäntä valmisti jäätelöt vuohenmaidosta. Jäätelöön lsiättiin ainoastaan hunajaa ja luontaisia aineita, ei mitään esansseja tai keinotekoista. Taivaallista jäätelöä, tuli käytyä lasten kanssa välillä parikin kertaa päivässä. Käykäähän maistamassa jos olette lähistöllä nimi on Frulato.

Viikon jälkeen jäätiin vielä kahdestaan kolmeksi viikoksi kiertämään lähiseutuja auton kanssa. Ensimmäinen etappi oli Kerames ja hotelli Archontika. Aivan mahtava paikka, palvelu loistavaa ja ruoka erinomaista. Kerames itsessään on todella pieni kylä, taverna löytyi mutta ei ollut avoinna. Kahvila oli josta sai jotain pientä. Auton kanssa teimme pieniä retkiä lähikyliin joista haimme sopivaa seuraavaa yösijaa. Spili oli seuraava kohteemme. Kivan kokoinen ja oloinen paikka, suosikkitaverna oli Sideradiko jossa oli valmiiksi tehtynä perinteisiä kreetalaisia ruokia toistakymmentä erilaista vaihtoehtoa. ruoka oli erinomaista, kannattaa poiketa jos on lähistöllä. Päivän kävelyreissulla seuraavaan kylään, tai oikeastaan pikku taajamaan Darivianiin löysimme vahingossa aivan mahtavan kahvilan. Puiden varjostama paikka hädin tuski erottui tieltä mutta pari pöytää joissa istui kaksi miestä herätti mielenkiintomme. Selvisi että mamma oli pitänyt kahvilaa samassa paikassa yli 60 vuotta!!!!. Kahvila näytti varmasti täsmälleen samalta kuin perustamisaikaan. Aivan mahtava, maalattia ja hyvin pelkistetty. Tilasimme punaviiniä puoli litraa. Mamma asteli pöytämme luo 1.5 l:n muovipullon kera jossa oli varmaan lähemmäs litra viiniä, esiliinansa taskusta hän kaivoi lasit sekä leipäpalat ja lähti valmistamaan pikku mezetä meille. 

Hotelli Archontika Kerames
Hotelli Archontika
Hotelli Archontika
Näkymiä Keramesin kylästä
Kerames
Kerames
Kerames
Kerames
Kerames
Kafenion Kerames
Hotelli Archontica ruokia
Hotelli Archontica salaatti
Taverna Sideradiko Spili
Sideradikon possuannos, olisi riittänyt pienelle kylälle
Darivianin mamman kahvila
Darivianin mamman kahvila
Darivianin mamman kahvila
Darivianin mamma
Darivianin kahvilan ulkoapäin
Darivianin kahvila
Darivianin kahvila

Spilistä matka jatkui kohti Vafesin kylää josta saimme varattua huoneen vanhasta kunnostetusta kivitalosta. Nähtyämme asunnon olimme aivan innoissamme, asunto oli aivan mahtava ja päätimme jäädä tänne loppulomaksemme. Illalla lähdimme kylän ainoaan tavernaan illaliselle vain huomataksemme että taverna oli suljettu. Eli kahvilaan josta saatiin suppealta listalta OK purtavaa. Ajattelimme että ei täällä voida olla viikkoa tällä tarjonnalla joten auto alle ja naapurikylistä katsomaan seuraavaa asuntoa. loppujen lopuksi päädyimme Georgioupoliin suosikkitavernamme Glarosin vuokrakämppään. Asunto oli aivan mahtava ja tavernan ruoka edelleen hyvää. Toinen suosikkipaikkamme löytyi parin kilometrin päästä, Cretan Traditional Taverna Mavro moustakos, eli mustaviiksi. Isäntä oli aivan mahtava, ekana päivänä otimme listalta kreetalaisen salaatin ja kesäkurpitsapihvit. aivan mahtavan makuisia. Seuraavalla lounaalla ajateltiin kysellä olisiko jotain muutalkin saatavilla. Toki hän sanoi, hän tekee paria erilaista perinteistä kreetalaista kotiruokaa päivittäin. Sitähän piti tietenkin tilata. Sen jälkeen käytiin päivittäin lounaalla siellä, aivan mahtavan makuista ruokaa, toinen toistaan parempaa, loistavaa palvelua. Kannattaa ehdottomasti köydä kokeilemassa jos on lähistöllä.

Kartta Cretan Traditional Tavernaan

Kreetalainen salaatti
Kanapasta
Artisokan pohjia kanan kera
Kesäkurpitsankukat

Kanaa herneiden ja perunan kera.

Nälkähän tässä taas tulee, onneksi reissu on varattuna.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee

Unelmakotia hakemassa