Lähtö edessä

 Lähtö edessä, siis kotiin. Tänään viimeinen päivä ja haikea tunnelma. Vielä olisi muutama kuukausi mennyt. Eilen oltiin Yianniksen ja Hilkan vieraana Mythoin kylässä. Kylä on noin kolmisensataa metriä merenpinnan yläpuolella joten näköalat terassilta on ihan mahtavat. Vuoristoa sekä merta, ihana rauha ja ne mahtavat vuoriston tuoksut. Viime kerralla käydessämme Hilkan kukot hyökkäsivät kimppuumme mutta tällä kertaa oltiin kaikki sulassa sovussa. Yksi kana jopa istahti syliini vähäksi aikaa. Yiannis oli laittanut maittavaa ruokaa. Ruokailun jälkeen koirien kanssa lenkki kylän ympäristössä, mahtava kylä tämä Mythoi.          Tänään  lauantaina markkinapäivä, pakkohan sinne oli mennä käymään viimeistä kertaa tällä reissulla. Aivan mahtavia vihanneksia ja hedelmiä, upeaa. Päätimme jo että syyskuussa tullaan uudestaan ja kokataan itsekin näistä mahtavista raaka-aineista. Markkinoilla käynnin jälkeen alkoi maha kurnimaan joten syömäänhän sitä piti lähteä. Meille parhaaseen tavernaan eli Napoleoniin. Tekevät päivittäin perinteisiä kreetalaisia ruokia joita ei ole listalla. Ne ovat ihan parhaita, kysykää ihmeessä päivän spesiaaliannoksia jos poikkeatte siellä. Myös monissa muissa tavernoissa sama juttu joten kannattaa aina kysyä näitä annoksia. Vedetään nyt tässä samalla nippuun suosikkitavernamme: Napoleon, ehkä eniten perinteistä kreetalaista ruokaa. Samaten Mamas soul kitchen, perinteistä kreetalaista kotiruokaa, avoinna vain lounaalla sekä sunnuntaisin suljettu. Konaki on myös hyvä, lista ehkä vähän suppea mutta tekevät myös perinteisiä kreetalaisia ruokia joita ei ole listalla. Odeion, auki alkaen 19.30, vähän uudella twistillä tehtyä ruokaa. Mutta aivan mahtavaa, meidän suosikkimme tällä reissulla oli savustettu munakoisosalaatti, aivan mahtavaa. Tämän reissun suosikki ouzerimme olivat Bobous sekä Coffee shop ja Fisekas. Kaikista sai mahtavat mezelautaset ja palvelu oli hyvää, eufaristume ola tavernas kai ouzeris. Kiitos kaikille tavernoille ja ouzerioille, syyskuussa nähdään.

skootteri uusiokäytössä
tipu polvella
aamunäkymiä Ierapetra



Kommentit

  1. Voi, joko nyt matkanne loppu lähenee!? On ollut niin hienoja kuvia ja kertomuksia teillä siltä puolelta saarta. Olen kaikki ahminut ja näyttänyt reissuystävällekin. Teillä on niin erilaisia kokemuksia kuin muilla. Toinen seuraamani blogi on Kreikkaa Pitkin Poikin. Kivoja kertomuksia sielläkin. Minulla oli vain 10 päivän matka Ateenasta lentäen reittiä Nea Chora - Kalives - Paleochora - Hania. Sellaista tavallista ja tylsempää. Kylmää kyllä oli loppupäivinä! Hienoa, kun voitte jo syksyllä palata!

    VastaaPoista
  2. Tuli vielä mieleeni: jos/kun syyskuussa itsekin siellä kokkaatte, voisitteko maistattaa ystävillenne jotain suomalaista, mielellään itse tehtyä? Ystäväni on usein leiponut Kreikassa korvapuusteja, joista on pidetty. Itse olen ottanut kuivaamiani sieniä mukaan ja tehnyt herkkutattipastaa kolme kertaa. Tykätty on siitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan Yiannikselle tuotu kuivattuja suppilovehveroita ja nyt tuli juttua parin muunkin ystävän kanssa sienistä niin luvattiin tuoda niitä ja ehkä tehdä itsekin jotain ruokaa heille . Meillä on kilotolkulla kuivattuja suppilovahveroja. Nyt tuotiin itse tehtyä saaristolaisleipää ystäville mutta kreikkalaisille makea leipä taitaa olla vähän vierasta. Joskus tuotiin myös kylmäsavulohta mutta nykyään liikutaan pelkillä repuilla joten tila on vähissä

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makujen maailma

Tästä se taas lähtee

Unelmakotia hakemassa